Ziua de 20 martie este Ziua Internaţională a Francofoniei şi merită să ne amintim cât de important a fost impactul culturii franceze asupra civilizației românești. Limba franceză era limba diplomaţiei şi a claselor cultivate şi se impusese în secolul al XVII-lea ca singura limbă naturală a circulaţiei ideilor în Europa. Pe parcursul anilor, vorbitorii de limbă franceză au înființat grupuri sau diverse asociații cu scopul de a reliefa mediul francofon.

 

 

Ca în fiercare an, ASAFF celebrează francofonia prin intermediul unui stand în Rectoratul UPB, unde voluntarii entuziaști din cadrul asociației promovează valorile francofone în rândul studenților, încercând astfel să atragă cât mai mulți dintre aceștia către spiritul francofon.
Standul s-a desfășurat în perioada 20-22 martie 2017, studenții luând parte la diferite activități, cum ar fi “parizian pentru o zi”, în cadrul unui photobooth sau degustarea unor delicatese franțuzești.

 

De asemenea, cu o tradiție de peste treisprezece ani, ASAFF a organizat Balul Francofoniei, anul acesta tematica fiind “Tous ensemble francophones”. În data de 31 martie 2017, Casa Universitarilor a fost amfitrionul care a facut posibilă desfășurarea dineului formal. Serata a fost deschisă de către Maria Elisa Ghizelea și Lungu Mirela care ne-au încântat prin acordurile de pian și vocile armonioase. Momentul a fost urmat de un vals vienez, ringul de dans fiind astfel acaparat de perechile de studenți.

 

Prin aceste evenimente, fiecare generație și-a lăsat amprenta, astfel încât, an de an, s-a conturat caracterul simbolic și spiritul francofon prin viziunea lor.

0 Comments

Leave your comment