Începând cu anul acesta universitar, echipa ASAFF s-a mărit. După un proces de recrutare intens, asociația noastră și-a dorit ca noii membrii să participe la primul proiect ASAFF, WEI (Week-End d’ Integration), adresându-se atât voluntarilor ASAFF, cât și studenților FILS. Tradiția WEI-ului a fost dusă mai departe și de această dată, proiectul reprezentând cea mai bună modalitate de a împărtăși experiențele studențești și de a lega prietenii.

În WEI intri în contact direct atât cu mediul studențesc, cât și cu cel ONG-ist, fiind locul unde bobocii învață primele noțiuni despre voluntariat, prin intermediul unor activități interactive și distractive, menite să dezvolte lucrul în echipă și creativitatea.

Poate ați auzit de multe ori că “cele mai strânse prietenii sunt cele din liceu”, însă WEI-ul dezminte această afirmație, deoarece relațiile pe care le formezi în facultate durează toată viața, iar studenția… clar este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Și ca să ne credeți pe cuvânt, iată câteva păreri cu privire la acest proiect:

 

Andrei Mirea:

WEI-ul este primul eveniment care te inițiază, cu adevărat, ca student.

Este locul în care îți faci prieteni din facultate, cu care înveți să lucrezi în echipă și care te vor ajuta mai târziu când vei avea examene, proiecte și altele. *râde*

Aici se creează amintiri la care, uite, și noi, ancienii, ne gândim cu drag după ani și ani.

În fiecare an ne punem întrebarea: “Cum facem să mergem în wei?” (pentru a 6-a oară)

Nu este doar locul în care te simți ca într-o familie, ci unde se formează o familie care ține toți anii de facultate, ba chiar, în cazul meu, și după.

 

Tudor Turcu:

Percepția mea despre WEI s-a schimbat puțin de-a lungul timpului. La început am înțeles din WEI oportunitatea de a discuta și de a, poate mai mult decât a discuta, de a mă conecta cu niște oameni foarte tari într-un context plăcut; practic ți se dădea posibilitatea să cunoști oameni noi.

Acum, în schimb, înțeleg prin asta, poate și pentru că am îmbătrânit, să zic așa, șansa să mă revăd cu prieteni vechi, dar în același timp și șansa să văd cât de interesanți sunt oamenii care sunt acum în ASAFF și în FILS.

Poveste amuzantă: Am foarte multe povești amuzante, am foarte puține povești amuzante care pot fi publicate pe site *râde*. Bun, o poveste amuzantă, dar nu o să întru în detalii pentru că nu ai mai putea să o publici, era primul WEI, a intrat Mihai Zână, de fapt Zânt, dar noi îi zicem Zână, un ancien ASAFF, el era arbitrul jocului, a închis ușa, a încuiat-o și a zis “Bun, toată lumea de aici participă la fete contra baieți”. Toți eram mirați, “ce se întâmplă?”. Nu știam ce nebunii o să se întâmple, dar chestia aia că a încuiat ușa și toți am rămas blocați, momentul acela a fost super.

Memorabil: Nu o să discut o situație anume, dar, sfatul meu: “ Dacă ratați WEI-ul, mai ales dacă sunteți în primul an, nu mai aveți cum să căpătați experiența aceea inapoi”. Primul an este cel mai memorabil, care pe mine personal m-a schimbat; m-a ajutat în modul de a interacționa cu oamenii. Deci, dacă vreți să vă fie mult mai ușor să vorbiți cu oamenii, dacă vreți să vă faceți prieteni super buni, mergeți din primul an în WEI, și după aceea, cu siguranță, o să mai veniți.

 

Bianca Bokor:

Este un prilej să mă reunesc cu oamenii pe care nu i-am mai văzut de ceva timp și să interacționez cu ASAFF-ul într-un mod în care nu pot să îl fac la celelalte evenimente pentru că stăm trei zile acolo, bem “suc de portocale” și ai posibilitatea să cunoști altfel oamenii.

Am fost de 4 ori în WEI, o dată fiind Project Manager.

Poveste amuzantă: Sunt multe povești, dar nu îmi vine niciuna acum. *râde* Eu, tot timpul în WEI, când sunt acele scenete, am fost ori omul mort, ori omul care ține pancarta. Pentru că am urât acele scenete din tot sufletul și de aceea îmi alegeam acest rol.

Ceva marcant: Momentul în care am fost PM, am plâns la final. Am plâns pentru că din punctul meu de vedere a fost o chestie foarte tare și n-am știut cum să le mulțumesc oamenilor pentru ce au făcut pentru proiectul acesta.

Ceva motivațional: There is no other WEI!!!

 

0 Comments

Leave your comment